licznik - dziś 551 | miesięcznie: 28927 | ogólnie: 4244713
Menu
Aktualności
Wydawnictwo PAK
Kwartalnik MAM
Książki PAK
Konferencje PAK
Kalendarz imprez
Polityka prywatności
Kontakt
Wyszukiwarka
Artykuły
Cytowania
Konferencje
Aktualny numer kwartalnika MAM
Najnowsza książka Wydawnictwa PAK
Nowe książki Wydawnictwa PAK

 

Artykuł
MAM 2019 nr 02, s. 55-59
Identification of the reinforcement bars in concrete samples using eddy currents thermography (L Różański, K Ziopaja)
Identification of the reinforcement bars in concrete samples using eddy currents thermography
Abstract (EN)
It is known that sub-surface discontinuities of matter, internal voids, inclusions of other materials or delaminations of the structure can be revealed on the surface temperature distribution. An important element of IR thermography investigations is the application of an appropriate heat source to heat the examined object. This article discusses the use of eddy currents for identification of reinforcing bars in concrete samples. The experiments have the laboratory character and are used primarily for qualitative assessment of the influence of bar diameter and concrete cover thickness on the identification of reinforcement in concrete elements. In order to induce a transient heat flow in tested samples, the eddy currents (EC) generator from IFF GmbH was used. After the pulse was completed, the surface temperature distribution was recorded using FLIR T620 infrared camera. The following experimental studies validate the practical application of active IR with EC to locate and assess the technical condition of reinforcing bars in reinforced concrete structures in buildings and civil engineering structures.
Aktualności branżowe
Sklep internetowy
Czasopismo
Książki
Artykuły
Regulamin sklepu
kategorie
Koszyk
Zobacz [0]
Moje konto
Rejestracja
Wyszukiwanie produktów
Szukaj w sklepie
Zaloguj
Przypomnij hasło
Newsletter (Subskrypcja)
Niepewność wyników pomiarów
 
 
Wortal branżowy:
© netkoncept.com
Na górę strony.
Ostatnia modyfikacja: 08-10-2019 08:02:11